22 Temmuz 2014 Salı

Kahoot ve Socrative ile Eğlenceli Sınıflar!

Eğlence, öğrenme ortamlarının en önemli ihtiyaçlarındandır. Peki bir sınıf ortamına eğlence nasıl katılır? Elbette bunun birçok yolu vardır. Bazen oyunlaştırmayla, bazen bir yarışmayla, bazen de grup çalışmalarıyla bunu sağlarsınız. İşte Kahoot ve Socrative az önce saydıklarımızın tümünü ve daha fazlasını bir arada sunan, oyun tabanlı bir sınıf içi quiz platformlarıdır. 
Socrative ve Kahoot uygulamalarını Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde seminer döneminde öğretmenlerle birlikte etkileşimli tahta ve tablet etkileşimi sağlanarak başarıyla uyguladık. İki platformda uygulanabilir olmakla beraber yaptığımız çalışmalarda Kahoot uygulaması son derece eğlenceli, motivasyon yükseltici bulunmuştur. ancak sadece youtube videoları eklenebilmesi ve okullarımızdaki site filtrelemesinden dolayı iki sistemde de uygulama sorunları çıkmıştır. Sorunlar internet sistemindeki filtremelerden kaynaklandığı için tahta ve tabletlerde  dns değiştirmeden sistemler çalışmamıştır.  
Kullanım klavuzlarını indirmek için logolara tıklayabilirsiniz.

http://edirne.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/22111130_kahootileelencelisnflar.docxhttp://edirne.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/22111130_socrativekullanmklavuzu1.docx





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder