31 Ocak 2014 Cuma

Avustralya'nın Merkezi Sınavı: NAPLAN Test

    

                                                             NAPLAN TEST

      Avustralya'da uygulanan NAPLAN test hakkında kısaca bahsetmek istiyorum. NAPLAN (Okuma Yazma ve Matematik Becerileri içi Ulusal Değerlendirme Programı, bu testler eğitim programlarının nasıl çalıştığı ve hangi alanların iyileştirme önceliği olması gerektiği konularında okullara, eyaletlere ve bölgelere bilgi sağlar.

     NAPLAN   test öğrencilerin okul müfredatı kapsamında hazırlanır ve Mayıs ayında yapılır. NAPLAN testler öğrencilerin sınıf geçme veya kalmalarını etkilemez.Her öğrencinin kişisel öğrenci performansı ulusal başarı grafiğinde değerlendirilir. Her öğrenci için ayrı değerlendirme raporu vardır. Tüm okullar ortalama NAPLAN sonuçlarını MY SCHOOL internet sayfasından görülebilir.
   
      Fakat bu uygulamaya Ulusal Öğretmenler Federasyonu karşı çıkmaktadır.Bu testler sonucunda başarılı okullar ön plana çıkıyor ve özel okullar fazla ücret teklif ederek başarılı okullardaki öğretmenleri kendi kurumlarına almak istiyorlar.Öğrenciler ve veliler açısından da değerlendirirsek;
öğrenciler sınav stresi yaşıyorlar fakat velilerin çoğu bu uygulamadan memnun ve %70'i sonuçların yararlı olduğunu düşünüyor.

      Öğretmenlerin ise %20'si olumlu hislere sahip, yarısı da gerekli bilginin sağlandığını düşünüyor.

1 yorum:

  1. ACARA My School sayfasını incelemenizi tavsiye ederim. Çocuğunuzu göndereceğiniz alternatif okulların tüm ayrıntıları ve benzer sosyo-eğitimsel altyapıya sahip okulların karşılaştırmaları gerçekten harika raporlanmış. Tebrikler Avustralya...

    YanıtlaSil